Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ZN: specialisten snel aanpakken

Redactie Zorgvisie
Zorgverzekeraars Nederland wil snel maatregelen om de overschrijdingen van de kosten voor de medisch specialistische zorg aan te pakken.

Het onderzoeksbureau Vektis van ZN becijferde vorige week dat zorgverzekeraars in 2008 630 miljoen euro extra kwijt zijn aan de honoraria van medisch specialisten. Minister Klink van VWS laat extra onderzoek doen naar de oorzaken. De resultaten daarvan zijn in oktober bekend. Klink heeft al wel aangekondigd de compensatie voor ondersteunende specialisten te verlagen en de normtijden voor behandelingen te verbeteren. ZN wil dat deze maatregelen zo snel mogelijk worden uitgevoerd.

Orde: overschrijding maar 80 miljoen

Volgens de Orde van Medisch Specialisten is de overschrijding van het budgettair kader zorg maar 180 miljoen euro. Gecorrigeerd voor inflatie en toegestane groei komt de Orde uit op 80 miljoen. De Orde liet accountantsbureau Mazars onderzoek doen. Dat onderzoek vergelijkt de omzetgegevens van 2008 met 2007. Volgens ZN wordt de stijging van de schadelast echter pas duidelijk in de omzetcijfers van 2009. Bij schadelast is de insteek het jaar waarin de behandeling start. Het effect op de omzet is pas te zien als de behandeling is afgerond. Dat kan in een volgend jaar zijn. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

PvdA wil specialisten in loondienst

Medisch specialisten goochelen met dbc’s

1 REACTIE

  1. Als er iets mis is met het inkomensniveau van specialisten moet dat worden aangepakt. Maar laten we er voor waken dat dat op een toon gebeurt die afbreuk doet aan de status die “de massa” de specialisten toedicht. Voor deze beroepsgroep geldt niet dat één rotte appel de hele groep in een kwaad daglicht stelt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.