Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zoeksite voor seniorenwoningen gelanceerd

Een website waarop ouderen een passende zorg- en seniorenwoning met thuiszorg kunnen vinden is vandaag gelanceerd. Op www.zorgwoning.nl vinden ouderen alle beschikbare aanleun- of ouderenwoningen, serviceflats of vrije plaatsen in verzorgings- en verpleegtehuizen van alle Nederlandse zorg- en woningaanbieders.
Zoeksite voor seniorenwoningen gelanceerd
Foto: ANP Lex van Lieshout

Op de nieuwe website kunnen zorgaanbieders, verzorging- en verpleeghuizen, corporaties, vastgoedbeleggers en beheerders van seniorenwoningen gratis hun aanbod plaatsen, bijvoorbeeld via een eigen profielpagina. Corporaties die  meer dan tien woningen aanbieden betalen wel een vergoeding en ook thuiszorgorganisaties die prominent in beeld willen op de site betalen tien euro per maand. Zorgwoning.nl bemiddelt niet bij het huren of verkopen van woningen en vraagt daar dus ook geen vergoeding voor.  Bezoekers van Zorgwoning.nl kunnen zoeken naar een zelfstandige woning, zo nodig met thuiszorg, of een onzelfstandige woning. Ze zien waar de woning ligt, welke zorg en service erbij geleverd wordt en wat de huurprijs is. Hoewel de website pas vandaag officieel wordt gelanceerd, staan er al ruim 2000 aangeboden zorgwoningen op en kunnen bezoekers doorklikken naar de websites van alle Nederlandse verpleeg- en verzorgingstehuizen. Daarnaast staat uitleg op de website  over de AWBZ en WMO en wordt uitgelegd hoe mensen een indicatie voor een zorgwoning kunnen aanvragen.Makelaardij


De initiatiefnemers Emile Grandjean PC, Bert Jan van Beers en Victor Corbey komen uit de makelaardij en projectontwikkeling van ouderenwoningen en kregen vanuit de markt steeds meer vragen van senioren die geen passende woning konden vinden. Zorgwoning.nl wil uitgroeien tot het grootste en meest overzichtelijke platform van woningen, zorg en service.

Tekort
Uit onderzoek van ouderenbond ANBO en het Ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat er momenteel een tekort is van 85.000 geschikte ouderenwoningen. De vraag naar dit type woningen groeit met 40.000 per jaar. ‘Het grote probleem is dat het aanbod op dit moment niet helder en transparant is’, zegt Victor Corbey van Zorgwoning Nederland BV, het bedrijf achter www.zorgwoning.nl. ‘ Andere websites zijn voor ouderen niet zo geschikt om een passende zorgwoning te vinden. Ook is het niet handig als mensen alle verzorgings- en verpleeghuizen moeten afbellen om te vragen of er een plekje vrij is. Via ons platform worden mensen meteen naar de juiste woning- of zorgaanbieder doorverwezen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.