Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZONL ontslaat 250 huishoudelijke hulpen

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) heeft bij het UWV collectief ontslag aangevraagd voor 254 huishoudelijke hulpen die werken in de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland. Dat meldt dagblad De Stentor vandaag.
Istock

De zorggroep kondigde de ontslagen eerder al aan. Oude en Nieuwe Land stopt eind 2016 met het bieden van hulp in de huishouding omdat die zwaar verliesgevend is. Een actie van de FNV heeft Zorggroep Oude en Nieuwe Land niet op andere gedachten gebracht.

Ontslag
ZONL zegt in De Stentor het te betreuren de ontslagprocedure in gang te moeten zetten. ‘We hadden onze medewerkers en cliënten graag warm overgedragen aan een andere aanbieder’, aldus bestuurder Frank Kodden. ‘Nu dit niet lijkt te gaan gebeuren, kunnen we niet anders dan deze stap nemen.’ Cliënten hebben al een brief gekregen waarin ZONL aangeeft hen te willen begeleiden naar de nieuwe situatie vanaf 1 januari 2017, zodat ze niet zonder hulp komen te zitten.

Procedure
Onlangs hebben bijeenkomsten plaatsgevonden met alle huishoudelijke hulpen om hen van informatie te voorzien over de procedure, tijdspad en ondersteuning vanuit het mobiliteitsbureau. Veel hulpen geven aan eventueel zelfstandig verder te willen of via een nieuw samenwerkingsverband (coöperatie) hun diensten aan te bieden.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.