Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZonMw wil meer aandacht voor ict en e-health

Mark van Dorresteijn
ZonMw geeft sinds juli structureel aandacht aan ict en e-health in alle nieuwe programma’s en calls. Tegelijkertijd werken zij aan een onderzoeks- en innovatieagenda e-health.
ZonMw wil meer aandacht voor ict en e-health

Toepassing van ict en eHealth in de gezondheidszorg kan kwaliteit van leven en zorg verhogen en tegelijk kosten verlagen, zo stelt ZonMw. Om die reden is de organisatie gestart met het maken van een verbinding tussen behoeften voor gezondheid, zorg en welzijn van zorgconsumenten en zorgprofessionals en het steeds grotere aanbod van nieuwe mogelijkheden.

E-health en ict

ZonMw wil op drie manieren de aandacht voor e-health en ict in de zorg vergroten. Ten eerste wordt het ‘pas-toe-of-leg-uitprincipe’ gehanteerd. Hierdoor moet elk programma of call aandacht schenken aan e-health en ict. Als zij dit niet doen of kunnen, dan moet dat uitgelegd worden waarom. Verder maakt de organisatie een onderzoeks- en innovatieagenda. ZonMw werkt hierbij nauw samen met de opstellers van de Nationale Implementatie Agenda eHealth (KNMG, NPCF, ZN) en VWS en met vele andere stakeholders in het zorgveld, zoals financiers van onderzoek en innovatie, beleids- en kennisinstituten en private partijen. Tot slot is er het samenwerkingsinitiatief Zorg voor Innoveren. Dit initiatief moet een brug slaan tussen beleid en praktijk als het gaat om toepassing en gebruik van ict en e-health in de gezondheidszorg.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: anp)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.