Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zonnehuisgroep stopt met woonzorgcentrum

Zorgorganisatie de Zonnehuisgroep heeft besloten de planontwikkeling voor nieuwbouw van woonzorgcentrum De Hoorn in Marum op de bestaande locatie stop te zetten. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
Zonnehuisgroep stopt met woonzorgcentrum

In overleg met Woonzorg Nederland, eigenaresse van het pand, is vastgesteld dat de plannen financieel niet haalbaar zijn. Dat meldde bestuursvoorzitter Henk Duijst maandagavond aan de raadscommissie in Marum. De Zonnehuisgroep en Woonzorg Nederland zien af van het maken van een versoberd nieuwbouwplan op de bestaande locatie, aldus het DVHN. In plaats daarvan gaan de beide instellingen onderzoeken of nieuwbouw mogelijk is in het centrum van Marum.

Nieuwbouwplannen

Het college van B en W en de gemeenteraad hebben vergevorderde plannen om een ambitieus centrumplan te ontwikkelen met uitbreiding van winkels en bouw van appartementen. Zonnehuisgroep Noord wil hierop graag inspelen. Directeur Duijst verwacht dat er al gauw drie à vier jaar overheen gaan, voordat de nieuwbouwplannen van De Hoorn in het centrum van Marum kunnen worden uitgevoerd. Over de hoogte van het beschikbare budget kan hij naar eigen zeggen geen mededelingen doen. De bestaande behuizing van De Hoorn is erg gedateerd. Aan de huidige wettelijke normen wordt niet meer voldaan. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Olav Andtiesse voorzitter toezicht Zonnehuisgroep Amstelland

Woonzorg Nederland stopt bouw CroonhertCentrum

Woonzorgproject Charis zoekt overnamepartner

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.