Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg en Zekerheid verlaagt zorgpremie, premie Ohra stijgt

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Verzekerden bij Zorg en Zekerheid betalen volgend jaar 12 euro minder op de jaarpremie. Bij Ohra gaan verzekerden 42 euro per jaar meer betalen.
pgb's
Foto: Fotolia

Dat laten de zorgverzekeraars vandaag weten.

Zorg en Zekerheid

Bestuursvoorzitter Ton van Houten zegt dat de premies onder de werkelijke kostprijs van de zorg liggen. Zorg en Zekerheid haalt dit uit de reserves. Daarbij stijgen de zorgkosten bij de zorgverzekeraar minder hard dan begroot. Van Houten: ‘Wij halen voor 2018 in totaal € 33 miljoen uit onze reserves. Omgerekend is dit een bedrag van € 87,00 per betalende verzekerde per jaar. De premiedaling is mede mogelijk dankzij scherpe zorginkoop en investering in zinnige zorg.’ De meest gekozen basispolis met een beperkte keuzevrijheid kost volgend jaar 114,95 euro, de restitutiepolis komt op 118,45 per maand.

Ohra

OHRA Zorgverzekering verhoogt zijn maandelijkse zorgpremie met 3,40 euro tot 107,95 euro. De stijging van de premie is volgens het verzekeringsconcern onder meer het gevolg van de toenemende vraag naar zorg en reguliere loon- en prijsstijgingen. Ohra biedt naar eigen zeggen een volledig vrije restitutiepolis waarin klanten een onbeperkte keuze kunnen maken voor een zorgverlener.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.