Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg in herkansing voor ESF-subsidies

Er is hoop voor zorgorganisaties die tussen eind oktober 2005 geld hebben gevraagd uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De staat bekijkt hun aanvraag alsnog.

Dit is het gevolg van een beslissing van de Raad van State. Deze oordeelt dat de plotselinge stopzetting van de ESF-subsidies per 28 oktober 2005 niet juist bekendgemaakt is.

260 aanvragen

Het besluit geldt pas vanaf de officiële publicatie in de Staatscourant op 1 november 2005. Alle subsidieaanvragen die tussentijds gedaan zijn moeten alsnog behandeld worden, mits destijds bezwaar is aangetekend. Het gaat om 260 aanvragen voor een bedrag van 450 miljoen euro.

Miljoenen euro’s

Tot de aanvragers die nu alsnog kans maken op subsidie voor opleidingsprogramma’s behoren vijf ziekenhuizen, weet de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen. In totaal hebben zij bijna veertien miljoen euro aangevraagd. Ook enkele verpleeg- en verzorgingshuizen krijgen een herkansing, meldt brancheorganisatie ActiZ . “Vijftig leden hebben na 28 oktober hun aanvraag gedaan, een handjevol daarvan deed dit voor 1 november”, zegt een woordvoerster. Veel zorgorganisaties zijn door de voortijdige sluiting van het ESF-loket miljoenen euro’s misgelopen. (Redactie ZorgVisie – Krista Kroon)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.