Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg moet verhuur appartement aan cliënt melden

Mark van Dorresteijn
Zorgaanbieders die hun appartementen rechtstreeks aan cliënten gaan verhuren, moeten dit melden bij het College Sanering Zorginstellingen. De voorwaarden voor goedkeuring heeft het College in een Beleidsregel verwoord.
Zorg moet verhuur appartement aan cliënt melden

Tot nu toe was nog onduidelijk of zorgaanbieders die overgaan tot extramuralisatie de route via het College moeten volgen. De beleidsregel moet daar meer duidelijkheid in brengen.

Eenmalige melding

Een zorgaanbieder die in een complex stopt met het leveren van intramurale zorg en overgaat tot verhuur van de kamer of het appartement aan een individuele huurder moet dit melden aan het College Sanering Zorginstellingen. Om de administratieve lasten niet te verhogen, is niet voor iedere te verhuren ruimte een aparte melding nodig. Bij verhuur van kamers of appartementen volstaat een eenmalige melding met daarbij een berekening op grond van het woningwaarderingsstelsel voor te verhuren ruimtes.

Eisen huurprijs

Het College Sanering verleent goedkeuring als de huurprijs tenminste 70 procent bedraagt van de maximale huurprijs op grond van het woningwaarderingsstelsel. Meer huur vragen mag, maar het College sanering dient expliciet goedkeuring te geven. In overige gevallen van verhuur, zoals aan een individu op de vrije markt, of aan een apotheek, een huisartsenpost, een kapperszaak. geldt dat minimaal de marktprijs behaald moet worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.