Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgaanbieders mogen niet zomaar stoppen met cruciale ggz-zorg

Corine Lutz
Zorgaanbieders mogen geen afdelingen van cruciale zorg sluiten zonder dit op tijd te bespreken met verzekeraars en collega aanbieders. Zorgaanbieders en verzekeraars bespreken eerst aan bovenregionale en landelijke overlegtafels wat het effect van een voorgenomen besluit is. En of de gevolgen daarvan te dragen zijn door de zorgpartners.
Wvggz
Foto: Srdjanns74/Getty Images/iStock
Premium

Dat blijkt uit de Kamerbrief

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Continuïteit in het professioneel aanbod van Geestelijke GezondheidsZorg is in ons opgebouwd zorgsysteem van groot belang. De toevoeging “cruciaal” is vreemd. En wat is hierbij nieuw? Als er onvoldoende professionals beschikbaar zijn houdt alles op. En als deze zorg niet betaald wordt hoeft de zorgprofessional deze niet te leveren, met uitzondering bij acuut levensgevaar ( zie WGBO ). Achteraf ( na een voorgenomen plaatselijk besluit ) praten op nationaal niveau is in wezen te laat en is dweilen met de open kraan, behalve bij acute kwesties en overmacht door molest, brand of overstroming enz. Als het lokale bestuur heeft gefaald en/of de kwaliteitsinspectie, de betreffende zorgverzekeraars of banken dit probleem hebben opgeroepen lijkt mij onmiddellijke sluiting geen vraag, maar een constatering.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.