Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgautoriteit ongelukkig met premieprognoses

UTRECHT - Toezichthouder op de zorgmarkt, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is ongelukkig met de prognoses die koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) begin deze maand maakte over de zorgpremies.

Dat is niet goed voor de marktwerking. Verzekeraars moeten zelf maar hun prijs bepalen, stelt een woordvoerster woensdag. De kwestie staat bij het eerst volgende overleg op de agenda.

Basisverzekering stijgt

ZN sprak begin oktober de verwachting uit dat de premies voor de basisverzekering volgend jaar meer zullen stijgen dan minister Hoogervorst van Volksgezondheid had voorspeld. De Consumentenbond beklaagde zich over deze kwestie bij de NZa.

NZa geeft bond gelijk

De NZa geeft de bond gelijk. “Hoe meer je aan de verzekeraars zelf overlaat, hoe beter voor de markt”, zegt de woordvoerster. Dat geldt volgens haar ook voor de voorspellingen van de minister. Hoewel zij erkent dat hij voor het vaststellen van de begroting en de zorgtoeslag moet uitleggen van welke gemiddelde premie het ministerie uitgaat. (ANP)

Lees ook:

No-claim 2005 toch nog geïnd

Kleine zorgverzekeraars scoren beter

‘Afschaffing no-claim niet haalbaar’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.