Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgbestuurders vormen hechte groep

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Bestuurders in de zorg bewaken de zachte waarden in hun organisaties in tijden van harde concurrentie. Dat concludeert Wilma van der Scheer in haar proefschrift 'Onder zorgbestuurders, omgaan met bestuurlijke ambiguïteit in de zorg'. Zij promoveert komende donderdag aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van der Scheer is zakelijk directeur van Erasmus CMDz.
Zorgbestuurders vormen hechte groep
Premium

In haar onderzoek constateert Van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. ‘Ze delen opvattingen over de zorg en ze corrigeren en ondersteunen elkaar’ ik vind het knap dat mw. van der Scheer hierop promoveert, de werkelijkheid onder zorgbestuurders is naar onze visie toch 100% anders , het is een wereld vol afgunst, als je je buurman de afgrond kunt in helpen wordt dit zeker gedaan, bij Erasmus is dit misschien anders als je een grote jongen bent, als kleinere organisatie ben je maar een lastpak en daar willen de groten en liefst ook de zorgkantoren vanaf, het is in deze tijd een kwestie van overleven, sorry dat ik het schrijf maar hier zakt mijn broek vanaf. Wellicht een nieuw proefschrift schrijven vanuit de visie van een kleine organisatie, gagarandeert dat dit een heel ander verhaal wordt.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.