Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgboerderij Ons Voorland onder verscherpt toezicht

Redacteur Zorgvisie
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Zorgboerderij Ons Voorland in Linde onder verscherpt toezicht gesteld. De zorgboerderij voldoet op het moment niet aan de eisen van de IGZ.
Toezicht-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Zo worden er op Ons Voorland medewerkers ingezet die niet goed genoeg zijn opgeleid voor hun functie. ‘Hoewel de inzet en goede wil binnen Ons Voorland aanwezig zijn, ontbreekt het aan voldoende kennis en kunde’, schrijft de Inspectie naar aanleiding van bezoeken aan de zorgboerderij. De medewerkers worden ook niet bijgeschoold om wel de goede zorg te kunnen leveren. Daarnaast zijn zorgdossiers niet compleet, is het niet altijd duidelijk wat er wanneer gaat gebeuren en werkt de zorgboerderij niet genoeg volgens de richtlijnen en protocollen.

De zorgboerderij krijgt nu vier maanden de tijd van de IGZ om verbeteringen door te voeren. De Inspectie zal de komende tijd onaangekondigde bezoeken brengen aan Ons Voorland en verwacht dat het bestuur een tussentijds resultaatverslag zal inleveren.   

Dossier Governance In het dossier Governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.