Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgboerderij op de vingers getikt

Redacteur Zorgvisie
Een zorgboerderij in het dorp Molenschot bij Breda is donderdag op de vingers getikt, ook al is de instelling al dicht. De kinderen werden op De Hoge Aard niet goed genoeg begeleid, concluderen de Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg samen. De kinderen waren echter niet in fysiek gevaar.
Kinderen400.jpg
Fotolia.

Kinderen met psychische problemen wonen langdurig op instellingen als De Hoge Aard. Dat betekent dat ze zich er moeten kunnen ontwikkelen naar volwassenheid, maar de zorgboerderij was volgens de inspecties vooral bezig met discipline. Er was niet genoeg warmte en sociaal-emotionele veiligheid.

Het programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman besteedde vorig jaar aandacht aan De Hoge Aard. Medewerkers zeiden daarin dat kinderen werden verwaarloosd en mishandeld.

De inspecties vragen zich in hun rapport ook af of zorgboerderijen wel in staat zijn om kinderen met zware problemen op te vangen. Ze pleiten voor bezinning.(ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.