Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgboerderijen in het nauw door transitie Wmo

Honderden zorgboerderijen hebben te maken met openstaande rekeningen en hoog oplopende administratieve lasten. Bestuurders Maurice van Valkenburg van Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ) en Daan Iken van Stichting Zorgboeren Zuid-Holland (SZH) roepen gemeenten op om snellere en eenvoudigere vormen van betaling te creëren in de Wmo en Jeugdzorg.
Zorgboerderijen in het nauw door transitie Wmo
Foto: ANP Foto Rick Nederstigt
Premium

De stichtingen SZZ en SZH

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Sommige zorgboerderijen hebben de administratie goed geregeld, vooral als er een gemeenschappelijke bovenlokale organisatie daarvoor is opgericht. Individuele zorgboeren laten helaas zelf de administratie nog al eens oplopen, en regelen pas na maanden hun nota’s – met alle nadelen en overlast vandien voor de overige betrokken partijen. Zorg betekent anno 2015 voor iedereen heel veel administratie en bureaucratie, dat is niet anders voor zorgboeren. Pleidooi: bouw de bureaucratie in de (PGB) zorg z.s.m. weer af, het middel is inmiddels erger dan de kwaal

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.