Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgcirkel schort Spanjereizen op

MAARSSEN - Zorgcirkel Waterland stuurt voorlopig geen cliënten op vakantie naar het Spaanse verpleeghuis. De zorg, het eten en drinken zijn er onder de maat.

Zorgcirkel Waterland laat bewoners vakantie vieren op Spaanse locaties van Royal Care Residence (RCR). Dit jaar dienden vakantiegangers in verpleeghuis Sanyres klachten in over de zorg, het eten en drinken. Het is reden voor Zorgcirkel-directeur Wim Croes om voorlopig geen bewoners naar Spanje te sturen. “Tot een aantal dingen verbeterd zijn, bemiddelen wij geen klanten. De zorg moet minimaal gelijk zijn aan wat mensen bij ons krijgen. Wij denken met RCR mee over oplossingen en ik verwacht dat we er het eerste kwartaal van 2007 wel uit zullen komen. Het product staat nog gewoon.”

Maximum gesteld

RCR-directeur Redjinder Thakoersing zegt dat “de recente problemen van tijdelijke aard” zijn. “Er waren deze zomer in korte tijd veel mensen. Daarbij hadden we te maken met zieken. We hebben nu een maximum gesteld aan het aantal vakantiegangers. Voor het eten heb ik vorige maand een Hollandse kok aangesteld. De klachten komen vooral van meereizende familieleden. Die worden geconfronteerd met een verpleeghuis en vinden iets snel een probleem. We willen Sanyres nu voor de verpleeghuiscliënten bestemmen en zoeken voor verzorgingshuiscliënten naar een meer hotelachtige omgeving.”

Voorgeschiedenis

ZorgVisie berichtte begin juni al over onvrede in Sanyres. Thakoersingh meldde toen ook al dat een nieuwe manager de maaltijdvoorziening ging verbeteren. (ZorgVisie – Krista Kroon)

Lees ook:

In ’t zonnetje gezet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.