Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Zorgdirectrice dikte pgb-aanvragen aan’

Mark van Dorresteijn
De 49-jarige directrice van de zorginstelling Ansa in Lelystad, die verdacht wordt van grootschalige fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's), dikte de aanvragen voor haar cliënten standaard aan. Dat zei een ex-medewerkster dinsdag tijdens een getuigenverhoor voor de rechtbank in Lelystad.
'Zorgdirectrice dikte pgb-aanvragen aan'

Samantha P. uit Lelystad zou steevast de zorgbehoefte van haar cliënten hebben overdreven, om zo meer geld los te peuteren. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de vrouw ervan dat ze ruim 3 miljoen euro in eigen zak heeft gestoken. Dat geld zou onder meer gebruikt zijn voor de aanschaf van huizen en auto’s.

Consequent te hoog

Tijdens het getuigenverhoor liet ook een voormalig medewerkster van de instelling die de pgb’s verstrekte, weten dat de aanvragen van Ansa consequent te hoog waren. Bij iedere beoordeling zou uiteindelijk een lager budget zijn toegekend dan oorspronkelijk aangevraagd. Volgens de cliënten zelf ontvingen ze veel te weinig zorg en zagen ze weinig terug van hun pgb. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Frauderende directrice Ansa blijft langer vast

1 REACTIE

  1. Als oud werknemer van een grote thuiszorgorganisatie weet ik dat het ook bij ons werd gedaan. Voor miljoenen werd er verschreven, minder zorguren geven, lager gekwalificeerd personeel inzetten en de volle mep declareren bij het zorgkantoor. De NZA zou daar eens een gedegen onderzoek naar moeten doen. Het gaat landelijk om vele tientallen miljoenen euro’s.Ondanks de accountsverklaringen en de globale controle’s van het zorgkantoor ten spijt.