Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorggeld gemeenten terug in schatkist

De gemeenten storten 30 miljoen euro die zij vorig jaar hebben bespaard op de Wmo-regeling voor huishoudelijke hulp, terug in de schatkist. De gemeenten mogen bijna 200 miljoen euro wel houden als reservering voor de huishoudelijke hulp dit jaar.
Zorggeld gemeenten terug in schatkist

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft dat afgesproken met staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS). Een woordvoerster van VWS bevestigde zaterdag een bericht daarover in het NRC Handelsblad.

Huishoudelijke hulp

De gemeenten hebben in 2007 in totaal 1,3 miljard euro gekregen om de nieuwe regeling voor huishoudelijke hulp uit te kunnen voeren. Daarvan hielden zij 228 miljoen euro over, aldus het Sociaal en Cultuur Planbureau SCP, dat de WMO-uitgaven controleert.

Stijgende kosten

Het SCP heeft geadviseerd om de gemeenten 60 miljoen terug te laten betalen maar Bussemaker heeft de helft daarvan gevraagd. Zij verwacht dat de kosten voor de huishoudelijke hulp dit jaar gaan stijgen doordat zorgaanbieders een hogere prijs gaan berekenen. (ANP)

Lees ook:

‘Gemeenten zitten op 200 miljoen Wmo-geld’

Cliënten en gemeenten: ‘Wmo anders aanpakken’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.