Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorginstellingen missen integrale IT-voorziening voor zorgtaken

Mario Gibbels
Slechts een op de tien zorginstellingen beschikt over een integrale IT-voorziening voor zorg- en staftaken. Dat blijkt uit het Trendonderzoek IT in het AWBZ segment van de zorgsect dat is uitgevoerd door Goals Marktbewerking in opdracht van Phobos Care.

Dit leidt tot veelvuldig invoerwerk en omdat de gegevens verspreid zijn opgeslagen in verschillende geïsoleerde systemen werkt het management vaak met verouderde gegevens. Slechts dertien procent van de instellingen beschikt momenteel over actuele gegevens voor het aansturen van de organisatie.

Veel instellingen beschikken over afzonderlijke applicaties voor afdelingen en zorgtaken. Daardoor is de informatievoorziening gefragmenteerd en mist het management instellingsbreed zicht op de zorgkwaliteit in relatie tot de kosten. (ICTzorg)

1 REACTIE

  1. Ik maakte in de jaren 70 al programma’s voor de zorg. Wat hebben al die dure jongens dan met DIE BERGEN GELD gedaan die na de Zorg-IT-Sector zijn gegaan als ze NU NOG GEEN toepassingen hebben die de zorg (dus de patienten) geweldig tegemoetkomen. Weet je dat lokale Tour de France poultjes al redelijk geavanceerd met PC’s worden gedaan (een netwerk is maar een kleine stap verder: even aan elkaar hangen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.