Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorginvesteringsfonds gespekt door Philips

Philips heeft geld gestoken in een nieuw investeringsfonds van Gilde Healthcare Partners. Dit maakte Philips vandaag in de Volkskrant bekend zonder de precieze omvang van de belegging te noemen.
Zorginvesteringsfonds gespekt door Philips

Het fonds krijgt de naam Gilde Healthcare III en gaat investeren in jonge, groeiende zorgondernemingen. In totaal moet het fonds een omvang krijgen van 200 miljoen euro. Philips krijgt een minderheidsbelang. Enkele andere, institutionele, investeerders nemen ook deel. Gilde Healthcare Partners is onderdeel van durfinvesteerder Gilde. Met twee eerdere fondsen heeft het al belegd in een groot aantal biotechnologiebedrijven. De durfinvesteerder heeft bijvoorbeeld een belang in het beursgenoteerde Amsterdam Molecular Technologies. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Gilde start nieuw kapitaalfonds voor zorgbedrijven

Private equity rukt op in Belgische ouderenzorg

Inversteerder stapt uit Zuwe Hofpoort Ziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Prachtig wat Philips doet, zich hoogwaardig blijven ontwikkelen op medisch apparatuur gebied. Ook nog een Nederlandse onderneming. En de patiënt is er mee gebaat. De apparatuur wordt steeds hoogwaardiger en duurder en de concurrentie (in de crisis) wordt heviger en heviger. Het is dus zaak NU in de ziekenhuizen BESLISCONSTRUCTIES TE MAKEN dat niet een of meer (dominante) beslisfiguren in het ziekenhuis ER OOK MEE GEBAAT ZIJN. Zie wat in Polen is gebeurd (in deze Zorgvisie: Philips betaalde 760.000 euro smeergeld in Polen).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.