Zorgmanager’ snelst groeiend beroep van Nederland

'Manager van een zorginstelling' is tussen 1996 en 2014 het snelst groeiende beroep. Dat becijfert het Centraal Planbureau (CPB) in een nieuw rapport ‘Baanpolarisatie in Nederland’.
'Zorgmanager' snelst groeiend beroep van Nederland
Foto: ANP XTRA Roos Koole

Ondanks het feit dat veel zorginstellingen de afgelopen jaren hebben gesneden in overhead, is het snelst groeiende beroep van Nederland zorgmanager. Dat blijkt uit een studie van het CPB dat vooral ingaat op de daling van werkgelegenheid in het middensegment van de economie. Volgens de CPB-wetenschappers daalt het werk in het middensegment omdat computers en machines taken overnemen van gemiddeld- en laagopgeleide werknemers. Hoogopgeleide medewerkers aan de bovenkant van de arbeidsmarkt hebben minder last van deze ontwikkeling en zien hun lonen stijgen. Veel middelbaar opgeleiden komen aan de onderkant van de arbeidsmarkt terecht, terwijl voor de laagopgeleiden meer manuele taken

9
146

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.