Zorgmanifest: ‘Neem zorglandschap op de schop’

Een zorginfarct dreigt voor het hele zorgstelsel als de financiering en regelgeving niet radicaal worden veranderd. Dat zeggen zo’n dertig zorgbestuurders en BDO in een gezamenlijk zorgmanifest met tien actiepunten. Vooral de overheid is aan zet.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgmanifest
Foto: Brian Jackson/Fotolia

Bij ongewijzigd beleid zal het zorgstelsel helemaal vastlopen. De zorg dreigt onbetaalbaar te worden en zal niet meer voor iedereen beschikbaar zijn vanwege een enorm tekort aan personeel. Daarvoor waarschuwen een zorgbestuurders uit diverse sectoren. Met accountantskantoor BDO hebben zij de koppen bij elkaar gestoken voor een grondige verbouwing van het zorglandschap. Dat heeft geleid tot een zorgmanifest met tien actiepunten, ondertekend door 25 bestuurders, toezichthouders en andere stakeholders in de zorg. De brancheorganisatie NVZ ondersteunt het manifest.

Zorgstelsel loopt vast

De urgentie is groot in alle sectoren van de zorg, stellen de opstellers van het manifest. De financiële

2
4231

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Op zich herkenbare punten. Het Manifest stelt “te beginnen met de ziekenhuizen”. Vervolgens komt het gemiddelde (slechte) rendement ter sprake. Maar bij de stelling “zorglandschap op de schop”, zal dan hier eerst de vraag beantwoord moeten worden: hoeveel universitaire, topklinische, algemene ziekenhuizen heeft Nederland na een te houden gevoeligheidsanalyse nodig?

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.