Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgmedewerkers worden zzp’er uit financiële wanhoop

Uit onderzoek blijkt dat laagbetaalde medewerkers in de ouderenzorg soms geen andere keuze hebben dan het zzp-schap. Van het loon in vaste dienst komen ze niet rond.
Geldzorgen
Foto: Ziga Plahutar/Getty Images/iStock
Premium

Personeel met de functie verzorgende

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Sinds 12 mei 2021 weet VWS dat de lonen van verpleegkundigen en verzorgenden IG 9% structureel te laag zijn ( SER rapport peil 2020 ) en dat daarmee de pensioengrondslag en de indexeringen te laag zijn. Een rechtvaardige kwestie, waarvoor Rutte III nog 1,13% reparatiegeld bood, maar Rutte IV “niet thuis” communiceert en verwijst naar de in deze veel te lage OVA ( IZA 2022 ) en rek in de huidige zorgbudgetten. Moet dit ook eerst voor de rechter komen?

  2. Lees alle reacties
  3. Wat is het probleem? Mensen die in een poisiyie xitten die zich jiet tot nauwelijks kunnenj verweren en verdedigen moetb je keihard aanpakken zodat mensen met macht alle eer krijgen en gediend worden. Het is toch van de gekke dat mensen in de zorg in gelegeneheid gesteld worden hun beroep op kundige wijze kunnen uitoefenen en daar behoorlijk voor betaald worden. Wat hier gebeurt is, is vreselijk en kun je de vrasg stellen zijn mensen kmet macht in deze, niet immoreel bezig om hun medemensen zonder macht zo uit te buiten!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.