Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgorganisaties ontwikkelen EPD-app

Mario Gibbels
Vier zorgorganisaties in Friesland lanceren hebben de app MedDossier ontwikkeld, speciaal voor noodgevallen. Ze presenteren het als een alternatief voor het afgeserveerde landelijk EPD
Zorgorganisaties ontwikkelen EPD-app

Het idee is dat als de bezitter van de app een ongeluk krijgt, hulpverleners via de smartphone van de bezitter kunnen onder meer zien of hij donor is, welke medicijnen hij slikt, of hij allergisch is en wie zijn behandelend arts is. Ook staat standaard in het persoonlijke dossier wie gebeld moet worden in geval van nood.

Ontwikkelaars

GGZ Friesland is de initiatiefnemer van de app en benaderde het Medisch Centrum Leeuwarden, Nij Smellinghe en Kijlstra ambulancegroep Fryslân om deze applicatie uit te werken.

Download

De app is te gebruiken op de iPhone, de besturingssystemen Android en Windows Mobile 7. De Nederlandstalige app voor de iPhone staat binnenkort in de Appstore van Apple en is gratis te downloaden. De apps voor Android en Windows Mobile 7 volgen binnen een enkele weken.

Patiëntveiligheid

“MedDossier levert een bijdrage aan de patiëntveiligheid wanneer iemand met spoed moet worden behandeld of opgenomen. Patiënten kunnen hun eigen medische dossier bijhouden. Dit dossier kan, mits goed ingevuld, antwoord geven op belangrijke medische vragen van de specialist.”

Alternatief EPD

Nu het landelijk EPD van de baan is, biedt dit persoonlijke patiëntendossier alsnog de meest recente medische gegevens aan de hulpverleners. Bovendien kan de patiënt zelf bepalen welke gegevens hij deelt in de app.

Bron: GGZ Friesland

ICTzorg Magazine

Meer weten?
Word nu abonnee van ICTzorg.

2 REACTIES

  1. Doodse stilte. Een ijzersterk idee, gevloerd door een argument waar kennelijk niemand bij stilgestaan heeft. Misschien kan het zodanig gebouwd worden dat op een deel van de telefoon komt te staan dat niet met een ww beschermd is? Dus je zet de telefoon aan en komt op een ‘openbaar deel’, terwijl de software voor het bellen, de contacten, etc. op een beschermd deel staat? Is dit al technisch haalbaar?

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.