Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgpersoneel bundelt krachten

UTRECHT - Werknemers in de zorg bundelen hun krachten. Onder de naam Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) richten zij een vereniging op. Dat hebben de beroepsgroepen maandag bekendgemaakt.

Onder de beroepsvereniging zullen uiteindelijk ongeveer 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden vallen. Volgens V&VN is het daarmee de grootste beroepsgroep van Nederland.

De organisatie wil zich sterk maken voor goede zorg in Nederland. Dat is volgens V&VN nodig, omdat de kwaliteit van de zorg door de vergrijzing en door de hogere kosten in de gezondheidszorg steeds verder onder druk komt te staan.

Fusie

V&VN is ontstaan uit een fusie van koepelorganisatie AVVV en vijftien gespecialiseerde beroepsverenigingen van verpleegkundigen en verzorgenden. In december volgt de fusie met nog eens zeventien beroepsverenigingen. Voorzitter van V&VN is Marian Kaljouw. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.