Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgpersoneel wil zich verder specialiseren

Mark van Dorresteijn
68 procent van de werknemers in de zorg wil zich verder specialiseren binnen zijn vakgebied en bijna de helft van de werknemers wil graag zijn persoonlijke vaardigheden ontwikkelen in de toekomst. Dit blijkt uit een recent onderzoek van NIDAP in samenwerking met opleidingsvergelijkingssite Springest. Meer dan 750 werknemers in de zorg namen deel.
Zorgpersoneel wil zich verder specialiseren

Het grootste deel van de werknemers in de zorg heeft zich ten doel gesteld zich in de toekomst verder te specialiseren in zijn vakgebied. In het verzorgingstehuis is dit zelfs 82 procent. 48 procent van de werknemers zou graag zijn persoonlijke vaardigheden verder ontwikkelen. De grootste groep die cursussen of trainingen wil volgen op dit gebied is werkzaam in het ziekenhuis (54 procent).

Opleiding

In 28 procent van de gevallen zochten werknemers in de zorg de afgelopen jaren naar een opleiding op het gebied van zorg & welzijn. Andere populaire trainingsonderwerpen waren leiderschap & coachen (9 procent), informatie- en projectmanagement (7 procent) en communicatie (7 procent). Opvallend in het onderzoek was dat het populairste trainingsonderwerp voor mensen werkzaam in een ziekenhuis informatie- en projectmanagement was. Relatief veel werknemers werkzaam in een verzorgingstehuis waren de afgelopen tijd op zoek naar een training of cursus op het gebied van financiën.

Salarisstijging geen motivatie

Net als in de overige sectoren wordt in de zorg meestal geen salarisverhoging verwacht voor het behalen van een certificaat of diploma. 52 procent verwacht geen hoger salaris door het volgen van een opleiding en 22 procent weet niet wat hij of zij moet verwachten.

Mogelijkheden onduidelijk

Hoewel 52 procent op dit moment tevreden is over de mate waarin zijn werkgever actie onderneemt om doorleren te stimuleren, vindt eveneens 52 procent de opleidingsmogelijkheden bij zijn werkgever niet duidelijk. Hiermee zijn werknemers in de zorg minder tevreden dan gemiddeld: 40 procent van alle Nederlandse werknemers vindt opleidingsmogelijkheden bij zijn werkgever onduidelijk. In slechts 31 procent van de gevallen is er voor werknemers in de zorg dan ook een overzicht van te volgen opleidingen of trainingen beschikbaar.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.