Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgpremie in 2007 honderd euro hoger

DEN HAAG - De basispremie voor de zorgverzekering gaat volgend jaar met gemiddeld 104 euro omhoog, aldus het Nederlands Dagblad. De krant baseert zich op berekeningen van het ministerie van Volksgezondheid die op Prinsjesdag openbaar worden gemaakt.

De premie voor de basisverzekering komt hiermee in 2007 uit op een bedrag van ongeveer 1142 euro, aldus de krant.

Rekenpremie

Het ministerie van Volksgezondheid geeft in september van elk jaar de rekenpremie vrij, het bedrag waartegen de zorgverzekeraars hun basispakket mogen aanbieden. De verzekeraars kunnen zelf besluiten om onder die prijs te gaan of, omdat ze meer service bieden, om meer te vragen.

Minder stunten

Het Nederlands Dagblad schrijft dat vorig jaar bijna alle verzekeraars onder deze rekenpremie gingen zitten om klanten te verleiden. Het gevolg is dat ze dit jaar minder kunnen stunten met prijzen, omdat ze afgelopen jaar de reserves hebben aangesproken. De kans dat de basispremie straks lager uitvalt dan 1142 euro is volgens de krant “niet zo groot”.

Minder hoog

Dat neemt niet weg dat de stijging van de zorgpremie iets minder hoog is dan tot nu toe werd aangenomen. Dat is mede te danken aan het kabinet dat heeft besloten de werkgevers volgend jaar meer te laten betalen dan voordien was afgesproken.

Verdeling

Volgens de krant was de afspraak dat de kosten van de zorg netjes verdeeld zouden worden tussen werkgevers en werknemers. Dit jaar is echter iets meer dan de helft van de zorg betaald door de werkgevers. Het kabinet heeft, zo schrijft het dagblad, intussen vastgesteld dat het verschil niet direct op de werknemers verhaald moet worden. Het wordt nu uit uitgesmeerd over vier jaar, waardoor de zorgpremie minder hard hoeft te stijgen. (Nederlands Dagblad)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.