Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgrobot AMIGO behaalt zevende plek op WK

Mark van Dorresteijn
Op het WK RoboCup in Mexico City heeft zorgrobot AMIGO van de Technische Universiteit Eindhoven een zevende plaats behaald.
Zorgrobot AMIGO behaalt zevende plek op WK

De zorgrobot wist tijdens de kwalificatie genoeg punten te halen om door te stromen naar de tweede ronde. Tijdens de kwalificatie mocht elk team een specifieke eigenschap van de robot laten zien. Tech United, het team achter de AMIGO, liet de robot naar een blikje cola rijden. Het blikje werd vervolgens uitgeschonken in een beker. Hoewel het oppakken van de beker en het blikje voor wat problemen zorgde, wist de robot het inschenken probleemloos af te ronden.

Inschenken blikje cola

Terug naar bed

De tweede dag moest het team duidelijk maken hoe de robot kan helpen in de zorg. Het team heeft laten zien hoe sterk de robot is door een van de teamleden, die een kreupele man moest voorstellen, terug naar bed te brengen. Het team stuitte ook nog op problemen toen de AMIGO kampte met motorproblemen. De robot kon niet ver genoeg de woonkamer inkomen waardoor de herkenning van voorwerpen niet gedemonstreerd kon worden. De vijf voorafgaande test-runs gingen overigens wel perfect, deelt het team. Op dit onderdeel wist de robot dus geen punten te behalen.

Patiënt terug naar bed

Zevende plek

Met de totalen van de twee rondes wist de robot een zevende plek te behalen, maar alleen de eerste vijf robots mochten naar de finale. Toch is het team blij met een zevende plek. Vorig jaar eindigde de robot op de veertiende plaats.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Paul Bloemen )

Lees ook:

‘Robots onvermijdelijk in de langdurige zorg’

Hogeschool Zuyd ontwikkelt robot voor ouderen

Robot helpt na beroerte

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.