Zorgsector ontkomt niet aan ‘deeleconomie’

Via de online deelmarktplaats FLOOW2 verhuurt en verkoopt het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate sinds kort allerlei tijdelijk onbenutte zaken. Een PET-CT scan, een hoogwerker en stoelen staan al in de aanbieding. Hiermee neemt het ziekenhuis als eerste Nederlandse zorginstelling deel aan de almaar groeiende deeleconomie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgsector ontkomt niet aan ‘deeleconomie’
Foto: Justin Sullivan

‘FLOOW2 is de eerste deelmarktplaats in Nederland waarop organisaties onderling capaciteit die ze (tijdelijk) niet gebruiken kunnen verkopen en verhuren’, legt Business Developer Healthcare Lieke van Kerkhoven van FLOOW2 uit. ‘Het gaat hierbij niet alleen om apparatuur, maar ook om faciliteiten, personeel en specifieke kennis en kunde. Bijvoorbeeld over steriliseren van instrumenten, hygiëne en infectiepreventie, of veiligheidsmanagement.’ Het platform is ontstaan in de bouwsector, maar het delen van onbenutte capaciteit is in alle sectoren in opkomst. ‘Denk aan bekende diensten als Airbnb en Uber. In deze tijden is veel duurzaamheidswinst en besparingswinst te halen door eigendom met elkaar te delen

0
72

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.