Zorgstandaard geboortezorg op losse schroeven

De Expertgroep integrale geboortezorg dreigt uiteen te vallen. Zorgverleners en cliënten keren zich tegen het College Perinatale Zorg. Het CPZ probeert de partijen uit alle macht binnenboord te houden.
1. baby.vierkant.fotolia.jpg
Fotolia

De verloskundigen en de gynaecologen staan lijnrecht tegenover elkaar. De verloskundigen willen zelf de risicoselectie bij zwangeren doen, gynaecologen willen een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Overige leden van de expertgroep kiezen partij.

Zorginstituut
De zorgstandaard integrale geboortezorg loopt vertraging op. Om een zorgstandaard te kunnen accorderen, zijn de handtekeningen van alle partijen nodig. Hij kan dus alleen worden vastgesteld als alle partijen het ermee eens zijn. Het Zorginstituut laat weten inderdaad nog geen definitieve zorgstandaard te hebben ontvangen. ‘Het is nu aan de partijen zelf om er alsnog met elkaar uit te komen. Ik vermoed echter dat wij zullen aanbieden hen daarbij

2
83

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.