Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgteam MC Groep failliet

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Zorgteam MC Groep B.V. is op 12 juli failliet verklaard. Het bedrijf zet zijn activiteiten voorlopig voort.
Portemonee.leeg.fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Gisteren is het faillissement bekend gemaakt.

Zorgteam
Onder de organisatie vallen: het overgewichtcentrum Flevoland, de fybromyalgiepoli Flevoland. De obesitaspoli Flevoland, verzuimpoli Flevoland,  het vermoeidheid&pijncentrum en het zorgteam multidisciplinaire behandeling. MC Groep heeft een minderheidsbelang in Zorgteam B.V.

MC Groep
MC Groep meldt dat het overweegt om onderdelen van het failliete Zorgteam B.V. over te nemen. Zorgteam huurt ruimte in het ziekenhuis MC Zuiderzee voor patiëntengebonden activiteiten. De ziekenhuisorganisatie voert momenteel gesprekken met de curator over de overname van onder andere klinische fysiotherapie en de Obesitaspoli. Willem de Boer, directeur MC Groep, laat weten het faillissement van de huurder te betreuren: ‘Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor wat betreft de continuïteit van de zorg voor onze patiënten en zijn in gesprek met de curator over welke onderdelen wij over kunnen nemen.’ Het faillissement heeft volgens De Boer geen consequenties voor MC Groep.

Ziekenhuizen
MC Groep bestaat uit de ziekenhuizen MC Zuiderzee in Lelystad en Emmeloord en MC Slotervaart in Amsterdam. 

Dossier Juridische Zaken
De zorg is aan verandering onderhevig wat onduidelijkheid en conflicten met zich meebrengt. De oplossing komt dan vaak uit het juridische circuit. In het dossier juridische zaken leest u over juridische kwesties, rechtszaken en het scheidsgerecht.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.