Zorgtechnologie staat te vaak in de kast’

Een netwerk van zorginstellingen in Zwolle heeft samen met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen een stichting opgezet om medewerkers bij te scholen op het gebied van technologie. Dat is hard nodig want zorgprofessionals hebben te weinig tijd en kennis om met de technologie te werken.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het Zorgtrainingscentrum startte al in 2015 als pilot met subsidie van een regionaal investeringsfonds. Doel was om minimaal 5500 mensen te trainen. In vier jaar tijd is dat met 6000 trainingen ruimschoots gelukt. Zorginstellingen nemen het nu zelfstandig over en dragen bij in mankracht (minimaal 100 uren) en met een financiële bijdrage van 8000 euro. Medewerkers van de zorginstellingen mogen dan onbeperkt gebruikmaken van het trainingscentrum.

Te weinig tijd en kennis

Technologie wordt vaak als onderdeel van de oplossing bij het arbeidsmarktvraagstuk gezien. Het probleem is dat zorgaanbieders in bijvoorbeeld de verpleeghuiszorg te weinig kennis en tijd hebben om zorgtechnologie

0
576

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.