Zorgvergelijkers nemen vlucht

Het wordt steeds gebruikelijker een zorgaanbieder online te beoordelen zodat patiënten hun aanbod kunnen vergelijken. In de Verenigde Staten hebben zorgvergelijkers al grote invloed op de patiëntenstromen. Ook in Nederland staan zorgaanbieders voor de keuze hoe slim in te spelen op deze ontwikkeling.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: AdobeStock

Nog nergens is het online vergelijken van zorgverleners zo invloedrijk als in de Verenigde Staten, waar zorgvergelijkers grote groepen patiënten volledig ondersteunen in het keuzeproces: van symptoom tot afspraak. Met hun geavanceerde diensten dragen ze bij aan de toegankelijkheid, betaalbaarheid en zelfs kwaliteit van zorg. Daardoor veranderen de patiëntenstromen.

Zorgvergelijkers in Nederland

In Nederland zijn vergelijkingssites in andere sectoren ook al gemeengoed. Een goed hotel vind je op Booking.com, een restaurant op Iens en een hypotheekadviseur op Independer. Opvallend genoeg kiezen veel patiënten een zorgaanbieder nog uit gewoonte en op aanraden van de huisarts, familie of vrienden. Uit eerder

0
680

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.