Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Zorgverlener STN Zorg failliet verklaard

Mark van Dorresteijn
STN Zorg, een stichting die in grote delen van het land thuiszorg aanbiedt, is failliet. De curatoren van de zorgverlener maakten dat gisteren bekend. Eerder deze maand vroeg STN Zorg uitstel van betaling aan.
Zorgverlener STN Zorg failliet verklaard

De rechter besloot begin deze week dat de zorgverlener in zijn huidige vorm niet meer levensvatbaar is. Het is niet bekend hoe groot de omvang van de schuldenlast is.

Continuïteit zorg

Thuiszorg Service Nederland (TSN) neemt zowel personeel als cliënten over van het failliete STN. Het gaat daarbij met name om zorgtaken in het kader van de AWBZ. In een persbericht laat TSN weten dat ‘tot de jaarwisseling zal zo veel mogelijk duidelijk moeten worden welke activiteiten en werknemers door TSN worden overgenomen’. STN telt circa 1150 medewerkers.

Problemen STN

STN Zorg had het afgelopen jaar te maken met een terugval van de omzet, liet de directie eerder weten. Ook kampt STN Zorg met een wat de directie noemt ,,negatief sentiment” dat ontstaan is doordat twee grote zorgverzekeraars, Agis en Achmea, te kennen gaven niet opnieuw contracten te willen sluiten met STN Zorg. De rechter stak hier in oktober een stokje voor; hij bepaalde dat de partijen met elkaar om de tafel moesten om een contract af te sluiten voor 2009.

Surseance van betaling

Maandag 14 december heeft STN surseance van betaling aangevraagd. Een week later werd het bedrijf failliet verklaard. Samen met curatoren is besloten dat TSN de continuïteit van zorg zal garanderen. STN bood verpleging, verzorging en kraamzorg aan cliënten in met name Zeeland, Limburg en de regio Den Haag. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

STN Zorg vraagt uitstel van betaling

Strijd om thuiszorg in Twente tussen TSN en Tzorg

TSN en Aveant winnaars Utrechtse aanbesteding

Zorgvisie magazine

Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.