Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

‘Zorgverzekeraar steeds meer invloed op zorg-ict’

Mark van Dorresteijn
Ongemerkt wordt de invloed van zorgverzekeraars op zorg-ict groter. Zij sturen de markt door specifieke organisaties te financieren. Dat zegt Johan Vos, bestuurslid van de vereniging van Organisaties voor ICT in de Zorg (OIZ), in het julinummer van Zorgvisie-ict magazine.
‘Zorgverzekeraar steeds meer invloed op zorg-ict’

Vos legt in het magazine uit

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Alsof zorgverzekeraars of VWS nu al niet de oorzaak zijn dat de kosten voor de ICT verhogen. Het is voor softwareleveranciers bijna niet te doen om al die verschillende voorwaarden die nodig zijn voor registratie en declaraties  aan zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten in te bouwen in hun pakketten. De kosten worden uiteindelijk allemaal weer doorberekend aan hun cliënten, de zorg aanbieders, en deze moeten ook weer meer investeringen doen om de inrichting ervan te beheren. Alle zorginstellingen moeten bezuinigen en de kwaliteit van zorg wordt uiteindelijk alleen maar minder omdat hoog gekwalificeerd personeel te duur is en dus ontslagen wordt.

  2. Lees alle reacties
  3. Ja en zo word het Amerikaanse model hier langzaam aan ingevoerd terwijl de Amerikanen er van af willen .
   Maar ja van onze Minister vewacht je ook niet zoveel meer om dit tegen te houden.
   Zorg word marktwerking , en winst behalen .
   Wanneer worden we nu eens met z,n allen wakker.
   Er valt nog best te bezuiningen zonder marktwerking , maar dan wel op de juiste manier.

  4. welkom in de wereld van de markt – ook de verzekeringsmarkt. maar de suggestie dat deze ontwikkeling ‘ongemerkt’ verloopt, verwerp ik. voorzover het al geen bewuste inzet is van partijen die met de verzekeraars verwant zijn, is het in ieder geval het effect van het toewijzen van de regie over het macrobudget aan de verzekeraars. ondanks mooie woorden over het versterken van de regierol van de patiënt, moet die zich steeds vaker richten naar maatregelen die verzekeraars nemen vanwege het macrobudget. zodat het advies van de verzekeraar steeds minder vertrouwd kan worden.
   en dat alles komt voort uit een terugtredende overheid, die er vooral op toeziet dat de zorg betaalbaar blijft voor de belastingbetaler, die (nog) geen zorg nodig heeft.

  5. Interessant, de ICT-sector wordt wakker. Zorgverzekeraars willen sturen, of platter: macht uitoefenen, conform de opdracht van onze overheid. Dat ze daarmee echte marktwerking verstoren met ons geld is evident. Als ICT-bedrijf kan je daar niet tegenop boksen. Hetzelfde geldt voor zorgaanbieders die ‘niet uitverkoren’ zijn door de zorgverzekeraars.
   Dit systeem is bedacht om kwaliteit van zorg te borgen en de kosten te beperken. Probleem: het werkt averechts.

  6. CZ voorop om meer controle macht te krijgen. Verwachten jullie iets anders…ik niet meer. En de anderen ZV die gaan gewoon volgen. En dat op mijn kosten. ik betaal verplicht mijn zorgverzekering en met mij miljoenen. ZV maakt maakt inmiddels miljarden winst om nog meer controle macht uit te oefenen. Het misbruik ligt op de loer.
   En ik als betaler heb geen recht of invloed.
   Deze marktwerking uh door de minister toegestane eenzijdige macht aan ZV gaat steeds verder richting totalitair systeem toe.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.