Zorgverzekeraar steeds meer invloed op zorg-ict’

Ongemerkt wordt de invloed van zorgverzekeraars op zorg-ict groter. Zij sturen de markt door specifieke organisaties te financieren. Dat zegt Johan Vos, bestuurslid van de vereniging van Organisaties voor ICT in de Zorg (OIZ), in het julinummer van Zorgvisie-ict magazine.
‘Zorgverzekeraar steeds meer invloed op zorg-ict’

Vos legt in het magazine uit dat verzekeraars een grote rol spelen op het gebied van ketenzorg en e-health. Hij wijst daarbij naar CZ die via innovatieonderdeel CbusineZ, een ketenzorginformatiesysteem en patiëntenportaal heeft laten ontwikkelen. Onlangs stak CbusineZ een half miljoen euro in een koppeltaalplatform om apps te integreren met IT-systemen in de ggz. Ook als het gaat om gegevensuitwisseling zijn verzekeraars in sterke mate actief. Vos: ‘Na verwerping van het LSP door de Eerste Kamer hield de financiering door VWS op. Voor de doorstart was dan ook ander geld nodig. Nu maakt Zorgverzekeraars Nederland jaarlijks vele miljoenen euro’s over

6
120

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.