Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgverzekeraar steeds vaker adviseur

Mark van Dorresteijn
Het aantal mensen dat zorgverzekeraars vraagt om advies bij welk ziekenhuis of zorginstelling ze terechtkunnen voor de beste zorg, is de laatste jaren sterk gestegen. Dat meldt RTL Nieuws.
Zorgverzekeraar steeds vaker adviseur

Steeds meer patiënten nemen contact op met hun zorgverzekeraar voor medisch advies. Ze willen bijvoorbeeld informatie over waar de zorg het beste is en over de lengte van de wachtlijsten.

Onderzoek

RTL Nieuws deed onderzoek bij de vier grootste zorgverzekeraars: Achmea, Uvit, CZ en Menzis. Zij hebben samen zo’n negentig procent van de verzekerden in Nederland in hun bestand. Bij de vier maatschappijen is het aantal vragen over zorgbemiddeling in twee jaar tijd met veertig procent gestegen, naar meer dan 160.000 in 2010. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

 1. Ja vooral Menzis zal graag advies geven.
  Maar mensen let op die denkt alleen aan zijn eigen portemonnee en echt niet aan de patient hoor.
  Waar geld voor hun is te halen daar zullen ze je heen sturen en echt niet waar de zorg GOED is en dan ook nog eens GOEDKOOP. nee eerst zijzelf en dan pas de mens die om raad vraagt.
  Let dus op je bent gewaarschuwd!!!!

 2. Lees alle reacties
 3. Vooral als ze er een contract mee hebben!
  Dat heb je nou als er commercieel gewin bij is of niet soms?
  Dat bijt elkaar niet!
  Er moet een soort onafhankelijke infolijn voor dergelijke inlichtingen komen!
  Want je zult de meelopers,die achteloos een contract tekenen en zich amper aan de voorwaarden houden(want eraan houden is een tweede zolang er geen controle op is?) Als de geldkraan maar blijft lopen!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.