Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgverzekeraars lijden verlies op chronisch zieken

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Chronisch zieken zijn ondanks de risicoverevening nog steeds voorspelbaar verliesgevend voor zorgverzekeraars. Op gezonde verzekerden maken verzekeraars 91 euro winst, op chronisch zieken lijden ze gemiddeld 84 euro verlies per verzekerde. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM).
Zorgverzekeraars, GLI, regionale samenwerking,
Foto: AdobeStock
Premium

Zorgverzekeraars worden geacht doelmatige en

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. “Winst” maken op gezonde mensen en “verlies” op chronisch zieken die zorg gebruiken. dat is toch juist de bedoeling van verzekeren risico’s delen en met het collectief individuele risico’s opvangen. Ook bij andere (schade)verzekeraars heb je groepen waar verlies op wordt gemaakt (diegenen met schade). Aangezien de meeste zorgverzekeraars geen winstdoelstelling hebben lijkt dit systeem dus zo slecht nog niet. De enige vraag is of het ingewikkelde model met risicoverevening vooraf of achteraf en (zogenaamde) marktwerking wel voordelen biedt bij één nationale sociale zorgverzekering gezien alle gelden die nu niet direct aan de zorg worden besteed.

  2. Lees alle reacties
  3. Voorstel van een chronisch zieke: geef mensen maar een chipkaart met een gelimiteerd bedrag wat ze jaarlijks aan zorgkosten mogen gebruiken. Daarboven meteen stoppen met behandeling. Dat zal ze afleren om ziek te zijn! De zieke mens als boekhoudkundige sluitpost. Koud en kil calculerende politici en zorgverzekeraars
   Laten we maar de DRION-pil in het basispakket opnemen!
   Het amorele #zorgwanbeleid is stuitend en moet stoppen. De mens is volkomen uit beeld geraakt.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.