Zorgverzekeraars moeten stoppen met de budgetpolis’

Zorgverzekeraars moeten stoppen met de budgetpolis. Dat zegt bestuursvoorzitter Erno Kleijnenberg van zorgverzekeraar ONVZ in Houten. 'De polis verleidt mensen met een kleine portemonnee om een verzekering te nemen die goedkoop is. Als mensen vervolgens zelf een groot deel van de ziekenhuiskosten moeten betalen, leidt dat tot teleurstelling.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
'Zorgverzekeraars moeten stoppen met de budgetpolis'
Foto: ONVZ

Volgens Kleijnenberg ondergraaft de budgetpolis de reputatie van alle zorgverzekeraars. ‘Teleurstellingen worden breed uitgemeten in de media. Als je wilt dat mensen zorgverzekeraars vertrouwen, moet je dit niet willen. Ik vind dit heel erg.’ ONVZ biedt geen budgetpolis aan.

Actieplan Kern-gezond

Kleijnenberg vindt dat het actieplan Kern-gezond van de gezamenlijke zorgverzekeraars niet ver genoeg gaat. Met het actieplan willen ze hun reputatie opvijzelen. Dit gebeurt onder meer door duidelijkheid te geven over polisvoorwaarden en door stil te staan bij de maatschappelijke opdracht van de zorgverzekeraar. ‘Dit plan is een compromis’, aldus Kleijnenberg. Een van de punten waar hij zich aan

3
52

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Deze budgetpolis is zeer handig voor mensen die in Belgie wonen en in Nederland werken. Zij gebruiken alleen de zorg in Belgie maar moeten toch een zorgverzekering afsluiten in Nederland. In Belgie zijn ze ook verzekerd.
  Wordt dan toch echt wel van de zotte als je dan de volle mep moet betalen voor iets dat je niet gebruikt.
  En dan is de basispolis een uitkomst alhoewel ook dit weggegooid geld is  voor iets dat ze niet gebruiken.

 3. Dit artikel is uit mijn hart gegrepen. In mijn spreekkamer kom ik teveel schreiende gevallen tegen. Mensen met chronische ziekten die een budgetpolis is ‘aangesmeerd’ en daardoor in financiële of gezondheidsproblemen (zijn ge-)komen. 
  Ook zorgverzekeraars hebben een zorgplicht!
  ik hoop dat veel CEO’s van andere zorgverzekeringen dit artikel ter harte nemen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.