Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zorgverzekeraars verdeeld over toekomst Slotervaart’

AMSTERDAM - Agis Zorgverzekeringen houdt niet langer vast aan het eindadvies van de commissie-Jonkman. Dat zegt directeur Jan Kiemel van het Slotervaartziekenhuis. Volgens dit advies moet het Slotervaartziekenhuis omgevormd worden tot een centrum voor planbare zorg. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) blijft hier vooralsnog wel van uitgaan.
‘Zorgverzekeraars verdeeld over toekomst Slotervaart’

Volgens Kiemel voert het ziekenhuis al een week of acht gesprekken met Agis over hoe het verder moet met het ziekenhuis. “Agis ontwikkelt een nieuwe visie op de toekomst van het Slotervaartziekenhuis. ZN blijft echter vasthouden aan het advies van Jonkman.”

Acute zorg

De door de gezamenlijke zorgverzekeraars ingestelde commissie-Jonkman kwam in het najaar van 2005 met een advies over de toekomst van de ziekenhuiszorg in Amsterdam-West. Volgens dit advies moet het Slotervaartziekenhuis omgevormd worden tot een centrum voor electieve, ofwel planbare zorg en moet de acute zorg worden geconcentreerd bij het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en VUmedisch centrum.

Verzet

Binnen het Slotervaartziekenhuis is altijd veel verzet geweest tegen dit plan. Het was een van de redenen waarom de alliantie met het VUmc niet doorging. Bij de onderhandelingen tussen het Slotervaartziekenhuis en Cordaan, De Key en Het Oosten leek Agis echter bereid om een compromis te sluiten over de geschilpunten die tussen beide organisaties bestaan. Althans dat stond in een persbericht van het Slotervaartziekenhuis.

Wig

Het Slotervaartziekenhuis probeert een wig te drijven tussen Agis en de rest van de zorgverzekeraars, stelt woordvoerder Walter Annard van ZN. “Alle zorgverzekeraars zijn van mening dat de ziekenhuiszorg in Amsterdam-West ingericht moet worden volgens de uitgangspunten van de commissie-Jonkman. Op basis daarvan zal elk toekomstplan voor het Slotervaartziekenhuis beoordeeld worden.” (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.