Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgverzekeraars vergoeden omstreden PIP-implantaten

Het verwijderen van de omstreden PIP-borstimplantaten en de plaatsing van nieuwe implantaten wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraars. Dat meldde koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) donderdag.
Zorgverzekeraars vergoeden omstreden PIP-implantaten

Zorgverzekeraars kiezen ervoor de volledige behandeling te vergoeden, ongeacht of er in het verleden bij de implantatie sprake was van een medische of cosmetische reden. Verder zullen zorgverzekeraars onderzoeken of zij de schade kunnen verhalen. Ongeveer 1000 tot 1400 vrouwen hebben in Nederland protheses van het merk PIP.

PIP-implantaat

Eerder adviseerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vrouwen met een PIP-implantaat deze te laten verwijderen, omdat er een grote kans bestaat dat deze gaan lekken of scheuren. Volgens de zorgverzekeraars is die oproep reden om de gedupeerde vrouwen tegemoet te komen. “De hele situatie is voor de betreffende vrouwen al vervelend genoeg”, aldus een woordvoerder van ZN. “Zorgverzekeraars willen hen daarbij niet ook nog laten opdraaien voor de kosten van dit alles.” (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP)

Lees meer:

Catharina Ziekenhuis vergoedt vervanging borstprothesen

IGZ roept patiënten met bepaald soort pacemaker op voor controle

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.