Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie Executive Event: Meer kwaliteit, minder kosten

Patrick Bauduin
Vrijdag 12 oktober vond in Hotel houten het eerste Zorgvisie Executive seminar plaats. Ruim 150 executives van een groot aantal ziekenhuis gingen onder leiding van Wim Schellekens in discussie met elkaar en met sprekers Gary Kaplan en Jack Silversin over het verbeteren van de kwaliteit in hun ziekenhuis.
Zorgvisie Executive Event: Meer kwaliteit

Achtergrond

De druk om meer kwaliteit te realiseren voor minder kosten is een dagelijkse realiteit voor ziekenhuizen. Zorgverzekeraars willen het liefst de beste kwaliteit van zorg tegen een zo laag mogelijke prijs. Virginia Mason Medical Center is in de VS hét voorbeeld van een ziekenhuis dat spectaculaire kwaliteitswinst tegen minder kosten heeft weten te realiseren. Het ziekenhuis is nu al 6 jaar op rij het beste ziekenhuis van de VS. CEO Gary Kaplan omarmde hiervoor de lean-bedrijfsfilosofie van Toyota en is nu een van de invloedrijkste mensen in de Amerikaanse gezondheidszorg. De verandering van de cultuur in een organisatie – samen met de medisch specialisten – vormt een wezenlijk onderdeel van het succes van Virginia Mason.

Presentatie

KLIK HIER op de presentatie te downloaden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.