Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, maart 2017

De zorgrobots komen er aan, maar welke taken zullen deze robots gaan vervullen op de werkvloer? De Canadese ethiekprofessor Aimee van Wynsberghe doet hier onderzoek naar. Zorgvisie sprak met haar. Verder in het maartnummer artikelen over barcodering, wearables in het ziekenhuis, digitale thuiszorg en een voorproefje van de komende Zorg & ICT beurs.
Cover-ICT002.jpg

INTERVIEW
‘Een tilrobot herkent geen emoties’ De voordelen van techniek worden volgens Aimee van Wynsberghe soms overdreven. Haar advies: blijf kritisch of technologie echt iets toevoegt aan de zorg.

BEURS ZORG & ICT
Bomvol programma Van 14 tot en met 16 maart vindt voor de vijftiende keer de beurs Zorg & ICT plaats. De vakbeurs is uitgegroeid tot het evenement voor IT-professionals én zorgverleners.

Goed luisteren Corine Jansen maakt zich er sterk voor dat ontwikkelaars, techneuten en ict’ers luisteren naar de wensen van de gebruikers alvorens aan de slag te gaan.

Medische Apple Store Ziekenhuis St Jansdal en Amac, distributeur van Apple-producten, openden samen een eBar. Hier kan men medische hulpmiddelen kopen, maar ook een iPad of iPhone.

Minder opnames Steffen Pauws pleit voor population health management. Uit grote hoeveelheden patiëntgegevens kun je de risico’s distilleren als uitgangspunt voor preventie van ziekte.

Zorgvisie ict magazine lezen? Neem een abonnement

ARTIKELEN
Uniforme barcodes Met gestandaardiseerde barcodering op medische hulpmiddelen en geneesmiddelen gaat de patiëntveiligheid met sprongen omhoog.

Toegankelijke taal Gezondheidsinformatie moet eenvoudig worden aangeboden om ook laaggeletterden van de voordelen van e-health te laten profiteren.

Wearables in opmars Zorginstellingen zullen zich moeten voorbereiden op de stroom data die patiënten via wearables naar hen toesturen.

Digitale thuiszorg De MeanderGroep introduceerde technologie in de thuiszorg. Speciale ambassadeurs stimuleren het gebruik ervan. ‘Dankzij e-health kun je betere zorg leveren.’

Geabonneerd op Zorgvisie ict magazine? Lees hier het nummer online

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.