Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine nr. 2, 2018

Het aprilnummer van Zorgvisie ict magazine verschijnt vandaag. Met daarin onder andere een interview met Stefan Koomen van Zorggroep West-Friesland. Hij legt uit hoe en waarom hij eerste en tweede lijn wil koppelen. Verder een artikel over de verdeling van de epd-markt, de epd-voorkeuren van de ziekenhuizen, de aanstaande privacywetgeving en digitale oplossingen in de wijkzorg.
Cover Zorgvisie ict magazine

INHOUD ZORGVISIE ICT MAGAZINE NR. 2/2018

Gids in kankerkennis Om arts en patiënt te helpen bij beslissingen omtrent de behandeling, ontwikkelde IKNL de Oncoguide.

Wijkzorg op afstand Digitale oplossingen in de thuiszorg om de zorg efficiënt en betaalbaar te houden. Twee verhalen uit de praktijk.

Patiënt mag kiezen Het MST geeft patiënten een iPad met app om hun verblijf in het ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Ook de zorg wordt er beter van.

Epd-voorkeuren Met de aanschaf en het onderhoud van een epd is veel geld gemoeid. Welk ziekenhuis gebruikt wat?

Haast geboden Als eind mei de AVG in werking treedt, verandert er meer dan een regeltje hier en een regeltje daar.

E-health in ALS-zorg Met een app heeft het UMC Utrecht de zorg voor patiënten met de snel veranderende spierziekte ALS dichterbij gebracht.

UITGELICHT

Keuze uit twee Ooit waren er wel tien epd-leveranciers. Nu spelen alleen ChipSoft en Epic nog een rol van betekenis in de markt.

INTERVIEW

‘Niet de goedkoopste, wel een verstandige keus’
Stefan Koomen van Zorggroep West-Friesland legt uit hoe en waarom hij alle huisartssystemen koppelt aan HiX.


Nog geen abonnee? Wordt abonnee >>


 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.