Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine nr. 3, 2019

Het coverinterview is met Jeroen van den Hoven. De toekomst is geen volledige automatisering en robotisering, aldus de AI-professor. ‘Het is de combinatie van mensen en machines die geweldige prestaties kan leveren.’
Zorgvisie ict magazine nr. 3, 2019
Coverfoto: Allard de Witte

Verder in Zorgvisie ict magazine nr. 3:

ARTIKELEN

Ambitieus plan
Het doel van het Amerikaanse Connected Pulse Program is het aantal sterfgevallen als gevolg van een plotselinge hartstilstand flink laten dalen.

Blij en rustig
Een ‘uitstapje’ in de Sensiks-pod prikkelt de zintuigen. De VR-cabine heeft een positief effect op het welbevinden van cliënten.

Goed of slecht
Zowel artsen als zorginstellingen zijn nog niet gewend aan online reviews door patiënten. Toch kunnen ze er hun voordeel mee doen.


Nog geen Zorgvisie ict abonnee? Klik hier voor een abonnement >>

Heeft u een Zorgvisie Compleet (voorheen Professional) abonnement? Lees hier het magazine digitaal >>


Robot
Ontwikkelaars van de VU en Deloitte werken hard aan Alice 2.0, een ‘welzijnsrobot’ op basis van open source.

Patiëntgericht
Patients Know Best timmert hard aan de weg. De pgo-pionier heeft in Groot Brittannië al 7 miljoen aansluitingen. CEO Al-Ubaydli heeft ook plannen voor de Nederlandse pgo-markt.

Gedeeld netwerk
Het Deventer Ziekenhuis en 85 huisartsen uit de regio Salland delen een brede ict-infrastructuur. Uniek, want er komt geen commerciële partij aan te pas.

Vrij bewegen
Hoe kun je de bewegingsvrijheid van bewoners met dementie veilig vergroten? Dankzij technologie. In de Satijnhof slagen ze daar goed in.

UITGELICHT

Geen klik met e-health
E-healthtoepassingen worden maar niet populair bij ouderen. Diverse onderzoeken laten zien wat er moet gebeuren om e-health te matchen met de behoefte van ouderen en hun mantelzorgers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.