Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, nr. 3

Hij wilde medicijnen studeren, maar werd uitgeloot. Nu staat Daan Dohmen aan het hoofd van FocusCura, een miljoenenbedrijf dat technische oplossingen biedt met als enige doel: mensen langer thuis laten wonen. Lees zijn verhaal in het meinummer van Zorgvisie ict magazine.
Cover-ICT003_450.jpg

Verder artikelen over het Innovatielab, Tinybots, Messenger-apps en het stimuleringsprogramma VIPP.

INTERVIEW
Praktische innovatie Het bedrijf van Daan Dohmen– FocusCura – kreeg in 2011 de titel Meest innovatieve bedrijf van Nederland. Hijzelf blijft er nuchter onder. ‘Innovatie werkt alleen met een duidelijke focus.’

UITGELICHT
Veilige ‘appen’ Zorginstellingen zijn verantwoordelijk voor veilig berichtenverkeer. Diverse messenger-apps zijn geschikt voor de zorg.

Zorgvisie ict magazine lezen? Neem een abonnement

ARTIKELEN
Innovatielab Het HagaZiekenhuis nodigt met een fysiek innovatielab mensen binnen en buiten het ziekenhuis uit om ideeën aan te dragen en van elkaar te leren.

VIPP Een stimuleringsprogramma moet voor de patiënt digitale toegang tot zijn medische data mogelijk maken én uitwisseling van die data tussen zorgverleners.

Tessa stimuleert Een ‘tinybot’ die mensen met een cognitieve beperking op een sociale manier ondersteunt. Met een grote rol voor mantelzorgers die tegelijk worden ontlast.

Kwetsbaar maar autonoom De verschillende functies van het e-healthplatform Quli, ontwikkeld door vijf zorgaanbieders, organiseren het leven van kwetsbare mensen binnen hun netwerk.

Integratie EPD/ZIS en ERP De zorgverlening in ziekenhuizen is grotendeels aanbodgedreven op basis van afspraken met verzekeraars. Integratie van EPD/ZIS en ERP kan hierin verandering brengen.

Proef met app Virtuele Molly begeleidt patiënten met hartfalen thuis. Een echte verpleegkundige in het Maastricht umc kijkt op afstand mee.

Geabonneerd op Zorgvisie ict magazine? Lees hier het nummer online

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.