Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgVisie magazine, augustus 2006

jaargang 36 interview diana monissen Agis na de grote klap Dat zoveel verzekerden Agis zouden verlaten voor een andere verzekeraar, kwam ook voor bestuurder Diana Monissen als een grote klap. Agis hoopt het tij te keren zonder mee te doen aan ‘premiedumping’.
ZorgVisie magazine

zorgtoerisme in turkije

Vakantieland als concurrent


Tot in Nederland trekken Turkse particuliere zorginstellingen de aandacht met een hoog niveau van zorgverlening. Nederlandse Turken laten zich er opereren en ook toeristen weten Turkije te vinden voor een behandeling. Expansie in Nederland staat op stapel. Walter van Hulst bezoekt het Duitse Ziekenhuis in Istanbul.

juridisering zorg

Opkomst van de claimcultuur


Medisch specialisten krijgen vaker dan vroeger schadeclaims van patiënten. de verzekeringspremies voor zorginstellingen zijn hierdoor sterk gestegen. Slaat de Amerikaanse claimcultuur over naar de Nederlandse gezondheidszorg?

reportage workshop alzheimer

De vader van Stella Braam


Directeuren van de Amsterdamse zorginstelling Cordaan laten zich door journaliste Stella Braam confronteren met de zorg die hun instelling verleent. Braams vader, de psycholoog en alzheimerpatiënt René van Neer, fungeert als spiegel. “Welke voorwaarden moet u scheppen? Welke organisatievorm is er nodig?”

Online: Tien regels voor communicatie met Alzheimerpatiënten.

interview brancheorganisatie actiz

De fusie van thuis- en ouderenzorg


Arcares en Z-org zijn niet meer. Verenigd in de nieuwe brancheorganisatie ActiZ proberen de ouderenzorg en de thuiszorg vorm te geven aan een gezamenlijke cao en een eensgezinde lobby in politiek Den Haag. Mariëlle Rompa en Aad Koster over de voordelen van de fusie.

kwesties

Kwestie: geen powerpoint maar vilt

het goede voorbeeld

Professionele chatsite depressieve jongeren

onvoltooid verleden tijd

Het verpleeghuis als hotel

boeken

Bladeren met: Moniek van Jaarsveld

toolkit

Column: Zwart konijn

nazorg

De passie van: Harry Scheeper

servicewijzer 30

agenda + colofon 34

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.