Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgVisie magazine, februari 2006

jaargang 36 het einde van de AWBZ De hoogtijdagen van de AWBZ zijn voorbij Met de overheveling van AWBZ-functies naar de WMO en de Zorgverzekeringswet wordt ook op de ministeries gepleit voor afschaffing van de uit 1968 stammende volksverzekering.
ZorgVisie magazine

verzekeraars en zorgaanbieders

De eerste dbc-onderhandelingen


Zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben de eerste ervaringen opgedaan met dbc-onderhandelingen. Lindsey Knop onderzocht hoe dit proces is verlopen. Het onderhandelingsspel wordt gespeeld, maar vooralsnog met de nodige eenzijdigheden.

interview Jan Schnerr

Experimenteren met de ziekenhuis-BV


Minister Hoogervorst zou al in 2006 een of meer ziekenhuizen ruimere mogelijkheiden moeten geven voor marktwerking, vindt vertrekkend voorzitter Jan Schnerr van SAZ, het samenwerkingsverband van kleine en middelgrote ziekenhuizen. Zijn Hofpoort Ziekenhuis tekent alvast in.

marktwerking

Toezicht op de markt


Hoe moet de Nederlandse Zorgautoriteit de marktwerking beteugelen: terughoudend of volgas erop af? Experts over de beste strategie.

marketing

Vergeet de klant niet


Zorgaanbieders zijn druk bezig de drempel naar marktwerking te nemen. Wie verder vooruit kijkt, ontwikkelt nu alvast een eigen strategie voor klantgerichtheid om zich daarmee te onderscheiden van de concurrent.

Waarde creëren en waarden eren

Marktwerking en waardecreatie gaan hand in hand


De waarden lijken er wat bekaaid af te komen. De Top Class 2005 van Erasmus CMDZ roept op de zorg te zien als bron van waarde en waarden.

politiek

De moeizame combinatie van politiek en zorg


Niet alles in de zorg is rechtstreeks politiek te regelen, stelt Andrée van Es, voorzitter van GGZ-Nederland. Dat laten de discussies over topsalarissen in de zorg, de tbs, de forensische psychiatrie en de daklozen met psychische stoornissen wel zien. Hoe dan wel?

kwesties

Gratis kopje koffie

het goede voorbeeld

Transmuraal centrum

onvoltooid verleden tijd

Thuiszorgnederland.nl

toolkit

Nieuw gereedschap: bouwkosten

boeken

Recensie: Ik heb Alzheimer

nazorg

Hans Broertjes vertrekt naar de snelle cure

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.