Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, januari 2009

Deze maand in Zorgvisie: Ondanks de toegenomen aandacht voor kwaliteit, blijkt het onderwerp niet boven aan op de agenda van bestuurders te staan. Dat zal moeten veranderen.
Zorgvisie magazine

Zorgvisie Jaaroverzicht:

Een terugblik op het jaar 2008


Welke onderwerpen behaalden het nieuws in 2008? Zorgvisie kijkt terug op een jaar waarin thuiszorgmedewerkers massaal werden ontslagen, de grootste zorgaanbieder van Nederland ontstond en de IJsselmeerziekenhuizen wankelde.

Bekijk het jaaroverzicht met nieuwsartikelen, opmerkelijke berichten en carrièrewisselingen.

Reputatiemanagement: Goede naam vraagt om krachtig bestuur én toezicht

Op uitnodiging van DeNieuweCommissaris en Zorgvisie togen acht ervaringsdeskundigen naar Amsterdam om te discussiëren over de reputatie van de gezondheidszorg. Over één ding zijn de aanwezigen het in ieder geval eens: bestuurders hebben een goede raad van toezicht met een sterke positie nodig om misstanden aan te pakken.

Lees wat de bestuurders en toezichthouders nu eigenlijk hebben geleerd van de ronde tafelbijeenkomst.
Lees ook de reactie op het artikel van drs. Mildred Hofkes, onafhankelijk onderzoeker en reputatiedeskundige

AWBZ-pakketmaatregelen: De bezuiniging op begeleiding drukt burgers in isolement

Het kabinet versobert vanaf 2009 de AWBZ via de zogenoemde pakketmaatregelen. Voor duizenden burgers verdwijnt de ‘begeleiding’. Betrokkenen vrezen dat van de maatschappelijke participatie niet veel meer terechtkomt. Lees meer in het ABWZ-dossier…

Kwalitatieve zorginkoop: Verzekeraars op zoek naar de beste behandelingen

Zorgverzekeraars zoeken de beste zorg om zich te profileren naar hun klanten. Voor een handvol aandoeningen kopen ze al gericht in. Kwalitatieve zorginkoop zal de komende jaren de ziekenhuizen dwingen hun werkprocessen aan te passen.

Bijzondere kunst bij zorgorganisaties.

Bekijk ‘Reminders of the moon’ bij De Braamberg in Arnhem.

Cover: JeRoen Murré

Coverartikel:

Kwaliteit ontbreekt op agenda

Ondanks de toegenomen aandacht voor kwaliteit, blijkt het onderwerp niet boven aan op de agenda van bestuurders te staan. Te vaak denken ze dat anderen in de organisatie zich erom bekommeren. Dat zal moeten veranderen, want goed presteren wordt steeds belangrijker. Kwaliteit moet deel uitmaken van het beleid, compleet met concrete doelen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.