Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgVisie magazine, maart 2006

jaargang 36 ziekenhuisbestuur Specialist krijgt nieuwe rol Van oudsher delen vrijgevestigde specialisten wel in de lusten van het ziekenhuis, maar niet in de lasten. Isala Klinieken en het Albert Schweitzer ziekenhuis experimenteren met nieuwe organisatievormen.
ZorgVisie magazine

interview richard janssen

Marktwerking als stimulans


GGZ-aanbieder Mondriaan fuseert met Vijverdal om de Zuid-Limburgse markt beter te kunnen bedienen. Janssen doet niet moeilijk over concurrentie in de zorg. “Risico’s inschatten is nu een cruciaal thema voor bestuurders.”

berekening formatie

Zuinig personeel inzetten


Veel ziekenhuizen kampen afwisselend met onder- en overbezetting. Het UMC St. Radboud en het St. Elisabeth ziekenhuis hebben een oplossing gevonden. Een verfijnde rekenmethode leidt tot een opmerkelijke besparing op het personeelsbestand.

ggz-problematiek

Psychiatrie in het verpleeghuis


Ook ggz-cliënten gaan naar het verpleeghuis als ze niet meer zelfstandig kunnen wonen. Verzorgenden weten vaak geen raad met deze bewoners. GGZ-instelling Mentrum geeft hun ter plekke advies.

kennismanagement

College van de bestuurder


Bij de Zeeuwse organisatie Zorgstroom draagt het managementteam kennis over aan het middenkader. Verslag van een cursus onderhandelen door bestuurder Léon Phernambucq.

kwesties

Kwestie: Zorgpersoneel op stage in hotel

het goede voorbeeld

Het hele ziekenhuis verbeteren

onvoltooid verleden tijd

Toekomstige bestuurders werken aan zichzelf

toolkit

Column: Wat ons bezielt

boeken

Hollandse meesters in management

nazorg

Zorgdirecteur stapt over naar patiëntenbeweging

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.