Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, maart 2009

Deze maand in Zorgvisie: Politiek Den Haag mort over de rol van de zorgverzekeraars. Enerzijds verwijten Kamerleden de verzekeraars dat ze geen verantwoordelijkheid nemen, anderzijds zijn ze tegen vergaande samenwerking met zorgaanbieders. Terwijl het veld verwacht dat zo’n verbinding juist betere kwaliteit van zorg oplevert.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

Pieter Hasekamp: ‘Zorgkantoren kunnen in 2012 verdwijnen’

Met verbazing volgde Pieter Hasekamp, de directeur van Zorgverzekeraars Nederland, de commotie in de Tweede Kamer over de plannen met het Vlietland Ziekenhuis. “Het onderbuikgevoel kwam van de politiek.” Hij stelt zich te weer met een heldere boodschap.

Bekijk de video van Pieter Hasekamp in zijn werkkamer

Kunst op Landgoed Vrederust van GGZ Westelijk Noord-Brabant in Halsteren

Deze maand toont Zorgvisie het kunstwerk See me van Paul Vendel, ‘cocons’ samengesteld uit duizenden lepels in de acacia’s op het landgoed. Vendel liet zich inspireren door zijn contacten met cliënten tijdens een verblijf van enige weken in de ggz-instelling.

Bekijk hier meer foto’s, de routebeschrijving en het gedicht bij het kunstwerk See me.

Een LAT-relatie met de zorg

De Moermontstede is een soort aanleunkliniek op het instellingsterrein van GGZ Westelijk Noord-Brabant in Halsteren. De bewoners zijn zelfstandig, maar hebben in geval van nood zorg dichtbij.

Onder de paraplu van de instelling

Lees hier over vergelijkbare voorzieningen bij GGZ Oost-Brabant, ParnassiaBavoGroep en Rijnlandse Hofjes.

Zorgmanager van het Jaar

De genomineerden vertellen met vuur over hun werk

Bekijk de video van Jos de Blok van Buurtzorg Nederland

Verzorgd thuis in de buurt

Woonservicegebieden worden gerealiseerd onder regie van een gemeente door lokale zorgaanbieders en woningcorporaties, vaak met financiële ondersteuning van de provincie. De Radboud Universiteit onderzocht welke factoren zo’n gezamenlijk project bevorderen en belemmeren. Lees het onderzoeksrapport van George de Kam Effectiviteit en efficiëntie van gebiedsgerichte arrangementen wonen zorg en welzijn.

Bij dit nummer: een special over ondernemen in de zorg. Er mag dan een recessie gaande zijn, voor de ondernemende zorgaanbieder zijn op de zorgmarkt nog voldoende nieuwe geldstromen te vinden. Lees meer op zorgvisie.nl/ondernemen

Cover: Rhonald Blommestijn

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.