Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, maart 2010

Eindredacteur
In het maartnummer van Zorgvisie een interview met twee vrouwen aan de top, Louise Gunning en Sybilla Dekker, over besturen op het hoogste niveau. ‘Als je een carrière ambieert, moet je zo nu en dan corvee doen.’ Verder onder meer de Focus Personeel met drie artikelen over slim personeelsbeleid.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré Foto’s: Robert Goddyn

Wetsvoorstel Verplichte ggz

Stap voorwaarts of struikelblok


Uit verschillende hoeken klinkt nog kritiek op de wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg. In ieder geval biedt de wet meer mogelijkheden dan alleen dwangopname.

Poliklinieken als bindmiddel

Op jacht naar patiënten


Steeds meer ziekenhuizen gaan met buitenpoli’s de concurrentie aan. Ze doen dat om hun adherentiegebied te beschermen of te vergroten. Zo kan het gebeuren dat in betrekkelijk kleine plaatsen twee aanbieders een dependance hebben. Andere ziekenhuizen kiezen er juist voor om met hun buren samen te werken.

In de Focus Personeel:

AWBZ-markt gesloten voor zzp’ers

Fiscus belemmert zelfstandigheid


De AWBZ-zorg kan de flexibele inzet van zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden goed gebruiken. Maar echte ‘vrije jongens’ hebben geen toegang tot die markt.

Nurse practitioners op de SEH

Meer patiënten sneller geholpen


De spoedeisendehulpafdeling (SEH) van het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde, scheidt de patiëntenstroom in high, medium en low care. Op ‘low care’ onderzoeken en behandelen nurse practitioners de patiënten.

Dilemma’s op de werkvloer in verhalende vorm verpakt

Er was eens een jongen die wilde uitslapen…


De medewerkers van gehandicaptenzorginstelling Dichterbij vertellen elkaar verhalen over situaties op de werkvloer. Deze storytelling-methode moet hen helpen kwaliteit te koppelen aan de zorg .

Abonneer u op het magazine

Zorgvisie is hét vakmagazine voor management en beleid in de Nederlandse zorgsector. Zorgvisie brengt u met ieder nummer analyses, achtergronden en thema-artikelen samen in een helder magazine. Hier kunt u zich abonneren op Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.